Windscreen & Dr. Cermin

Hye, Long time no write.  I would like to share my experience.

Continue reading

Advertisements

Quote of the Day

MIND CREATES REALITY! The Power of Visualization! Be careful with what and how you THINK, because it will become a strong FEELING and it will leads to the creation or manifestation on the ACTION-drazizan.com. THINK BIG!

Hari ini hari Ahad?

spt biasa, keluar rumah pagi2 selepas menghantar anak-anak kemudian menghantar isteri ke pejabat, sy terberuk! aikk, nape x byk kete atas jalan hari ni? adakah kami masih lagi di hari Ahad? kemudian isteri saya memberi kata2 positif, “Ramai org cuti kot.Dah akhir2 tahun ni.” oh ye betul. di opis sy sendiri pon, spatut nyer hanya kami ber 3 shj yg tinggal; bos,en Zalee and myself.

Sepanjang perjalanan ke opis, selepas mendrop kan isteri di opis beliau saya berpk menyoal diri sendiri sambil menjawab setiap soalan dengan sendiri juga hehe :

Kenapa saya g opis?

sbb saye keje.

buat apa ke opis? byk keje (project) lagi yang belum selesai ke?

mmmm kebanyakkan nyer dah ujung2. touchin here and there.

BIH TU CUTI DUK UMAH JE LERR… internet pon ada d umah kan?

mm xpe la.. bdk2 kt opis pon xde .. at least ada org kt opis drpd kosong terus ..

nak buat apa kt opis ni?

mcm2.. planning ble… r&d ble … pk utk tahun depan plak …

kompeni sendiri ke ni??

tak.

bih tu??

eh .. dah amanah … buat lar .. LU FKIR LA SELILI!

eh, dah sampai opis lakk … so apakah kesimpulan yg cuba diblog kan ini? ntah lah … mungkin sbb dah terlalu biasa dgn hidup susah, bekerja dgn organisasi yg kecil, nk amek cuti pon berpk lapan puluh lapan kali. kalau bercuti pon sbb2 pergi bercuti bersama keluarga yang telah dirancang lebih awal. ataupon hal2 yang lebih penting berlaku; sakit, g hpital (maklumlah sejak2 jd pengunjung tetap hospital), kete rosak dsb..

merujuk kepada kata2 ayahanda semasa kami berdiskusi berkenaan dgn HR sesebuah organisasi, “Cuti adalah kelayakan setiap pekerja, tapi bukanlah hak setiap pekerja!”

p/s : blog ni, boss bace gak .. kene tulih lek lok .. kang sensitip, sape yg susah?

My few cents about futsal

  • A great team doesn’t have the best players but has the best teamwork
  • look for a player who improves the team, not one who wants the stardom
  • keep your first touches simple until we find our rhythm
  • matches are decided by moments where you play with great intensity
  • scoring in thes intense moments is the difference between success and failure
  • face the opponents, dont turn your backs on the balls
  • the most important player is the goalkeeper; has the opportunity to play outfield, and his quality of passing and reading of the game makes him the most decisive player in winning a match
  • a team has been together for a long time – have a certain maturity and knowledge of the game – try to focus on reaching the next level by improving the players’ decision making and visual awareness

kata uwan, utk hilangkan ketakutan

لَقَدْ جَاءكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ

At-Taubah [128] Sungguh, telah datang kepadamu seorang Rasul dari kaummu sendiri, berat terasa olehnya penderitaanmu, sangat menginginkan (keimanan dan keselamatan) bagimu, amat belas kasihan lagi penyayang terhadap orang-orang mukmin.

فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ

At-Taubah [129] Jika mereka berpaling (dari keimanan), maka katakanlah: “Cukuplah Allah bagiku; tidak ada Tuhan selain Dia. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal dan Dia adalah Tuhan yang memiliki ‘Arsy yang agung”.

WordPress on mobile

it has been a long time since my last post here… but today, i found out that i can make a post using my phone! specifically, accessing my WordPress blog via my phone!! thank God i loveee wordpress! so now i can make a post while lying on my bed! the url : http://m.wordpress.com

so,few updates :
1. i ve start my futsal, again after went through 2 surgery last year. my 1st game was during ‘celebrating’ our new member of our family; my brother-in-law. thank God everything went well.
2. as i started to play futsal,again, my beloved wife bought me a new pair of Nike shoe; Nike Zoom T5!
3. i’ve resigned from KP9 Res0urces SB,my uncle’s. very sad about that. lot of new valuable experience i gained during my day at KPG..but what to do.. hope my departure can reduce the burden,less overhead..
4.and now, i m joining my frens from my MMU days at ‘the-school-of-change’; S3cretlab M3dia SB. here, i m mastering W0rdpress!
5.as for my family, my twin have started to go to the kindergarden.they showed an awsome development.even the teachers quite impress with their progress..Alhamdulillah..